“Sztuka Kobiecości” to książka o podróży w głąb kobiecego życia. Ta książka jest o pożądaniu, miłości, czułości i orgazmach. Ale jest też o tych trudniejszych chwilach w życiu : o dojrzewaniu, wychowaniu dzieci, zdradach i kryzysach w związku, czyli o wszystkim tym co spotyka każdego człowieka w jego pogmatwanym życiu. I celewo użyłam słowa człowiek a nie kobieta, ponieważ mimo tego, że rzeczywiście różnie postrzegamy świat i podział na płeć zawsze będzie istniał, to jednak kobieta czy mężczyzna …wszyscy mamy uczucia.
Sztuka kobiecości
Bo ta książka, jest o kobietach ale nie tylko dla kobiet. Polecam ją także mężczyznom, którzy pragną zgłębić kobiecy świat. Bywa ciekawie 😉
Książkę napisały dwie panie -Aneta Borowiec-dziennikarka i pisarka i Beata Wróbel-ginekolożka i seksuolożka z dużym doświadczeniem w pracy z kobietami.
Jest to wywiad o seksie, ciele, chorobach kobiecych, badaniach, które warto robić i o nich pamiętać. O tym jak jest zbudowane nasze ciało, jak się zmienia i czego potrzebuje. Jeśli ktoś jeszcze nie wie to istnieje związek między ciałem i umysłem 😊 Ta książka udowadnia jak ważna jest akceptacją siebie i udany seks. Jak powinnyśmy dbać o edukację seksualną, znać granice i dbać o siebie. To wartościowa lektura dla każdego.
Sztuka kobiecości
Dialog tych dwóch kobiet o tym jak być kobietą i się tym cieszyć sprawia, że zaczynamy być zadowolone, że urodziłyśmy kobietami ( o ile do tej pory się z tego nie cieszyłyśmy😉)
Książka jest także o tym co trudne. O relacjach z partnerem, o relacjach matek z córkami, ojców z córkami, i o tym jak ważne jest to w naszym dojrzałym życiu. Jak nasze dzieciństwo i wychowanie determinuje nasze podejście do seksualności.
Bardzo ciekawe tematy. Polecam poczytać
Lato to sezon na rabarbar, dziś więc dla tych co lubią coś popijać przy czytaniu proponuję :
Przepis na kompot z rabarbaru :
Składniki :
- 1 kg rabarbaru
- kilka truskawek
- 3 łyżki ksylitolu lub cukru
- lód
- mięta
Rabarbar myjemy i kroimy w kostkę. wkładamy do garnka i zalewamy zimną wodą. W momencie gdy woda zacznie bulgotać dodajemy cukier i truskawki. Gotujemy ok 15 minut. Podajemy z lodem i miętą.
Smacznego


Dodaj komentarz